Politia pakistaneza a oprit in ultimul moment, saptamana trecuta, casatoria dintre o fetita de patru ani si un baiat de sapte ani, si l-a arestat pe preotul care oficia ceremonia, au anuntat politia si localnici citati de Reuters.
Potrivit legii pakistaneze, varsta minima pentru casatorie este de 18 ani, insa legea islamica permite fetelor sa se casatoreasca dupa pubertate. Incalcand legea, de multe ori familiile isi casatoresc fetele la varste mult mai mici, pentru a rezolva conflicte cu alte familii sau pentru a compensa o datorie.

Politia a precizat ca raidul care a impiedicat casatoria de joi seara a fost facut in urma plangerilor din partea mai multor locuitori din Karachi, printre care un fost membru al Guvernului regional, Nazakat Hussain. Potrivit acestuia, fetita de patru ani era data in casatorie in schimbul a 500.000 de rupii (6.138 de dolari). "Am observat ca oamenii se adunau in aceasta casa de mai multe zile. Noaptea trecuta am mers acolo si am vazut ca fetita se marita. Deci am sunat la politie", a declarat Hassan.

Casatoria celor doi copii fusese decisa pentru a rezolva o veche disputa intre familiile lor, au precizat alti localnici.

Politia a anuntat ca l-a arestat pe tatal baiatului, dar nu si pe cel al fetei, care a fugit intre timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.