Micuta tara nordica se confrunta cu un dezechilibru intre sistemul bancar, economia tarii si abilitatea guvernului de a suporta investitiile straine in aceasta tara.

Islanda este una dintre tarile care, in ultimii ani, au progresat foarte mult din punctul de vedere al sistemului bancar, creandu-se un dezechilibru intre acesta si economia tarii, informeaza “NY Times”.

Pe fondul acestor probleme, criza din domeniul bancar a adus Islanda la un pas de faliment: cele trei mari banci ale statului au intrat in administrarea guvernului, iar o alta banca, Northern Rock, se confrunta cu grave probleme financiare.

De la inceputul acestei saptamani, statul islandez a inceput sa controleze foarte strans activitatile si tranzactiile bancare, titreaza Reuters.

Banca centrala a Islandei a fixat marti cursul de schimb al monedei nationale, coroana islandeza, la 131 de coroane/euro pentru tranzactiile interbancare, insa acest lucru nu a impiedicat deprecierea monedei nationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.