Convins ca va descoperit secretul vietii vesnice, un tanar din comuna doljeana Cosoveni ii asteapta cu sufletul la gura pe extraterestrii, pentru care vrea sa infiinteze chiar si o ambasada.

Potrivit Ziua, Toma Marinescu vrea sa-i impresioneze pe oaspeti cu ospitalitatea tipic romaneasca si, pe langa paine cu sare, doljeanul a stabilit reguli clare pentru primirea extraterestrilor. In primul rand e nevoie de un teren cu o raza de un kilometru la care statul sa renunte definitiv.

"Am facut si eu cerere pentru teren in Romania, dar inca nu am primit un raspuns de la stat", se plange baiatul. Toata investitia ar ajunge la 20 de milioane de dolari, insa Toma e convins ca va reusi sa adune aceasta suma, relateaza CanCan in editia electronica.

Toma Cristian Marinescu in varsta de 28 de ani este initiatorul Miscarii Raeliene in Romania. Raelismul a aparut in Romania acum doi ani si are deja sapte adepti dintre care patru sunt tot din comuna Cosoveni.

Prezent scrie ca raelismul este o religie atee, de origine ufologica si scientista: crede ca evolutia stiintei o sa aduca solutia problemelor umane. A fost fondata in anii ‘70 de catre un jurnalist de automobilism, Charles Vorihon, care si-a luat numele de Rael. El sustine ca a primit in citeva rinduri vizita unor extraterestri hiper evoluati tehnologic, „elohimii”, care l-au dus pe planeta lor si i-au impartasit idei referitoare la morala, stiinta si sensul umanitatii.

Rael sustine ca umanitatea a fost creata prin clonarea citorva elohimi pe Pamint, lasati ulterior sa se dezvolte prin inmultire naturala. Rael este ultimul profet dintr-o serie glorioasa (Isus, Mahomed, Buddha), iar scopul sau este crearea unei ambasade a statului planetar al elohimilor, a caror sosire e preconizata pentru anul 2035.

Raelienii sustin ca tehnologia ar putea furniza accesul la nemurire, fie prin transferul identitatii pe un suport de hardware informatic (pe microcipuri de calculator), fie prin clonare - identitatea fiind transferata astfel in trupuri noi, create in laborator. Morala lor este ajustata timpurilor contemporane: sustin casatoriile intre persoane de acelasi sex si orice forma de sexualitate consensuala intr-o civilizatie a placerii.

La nivel politic, ei promoveaza crearea unui stat mondial al prosperitatii (foametea va fi rezolvata prin alimente modificate genetic) precum si „geniocratia”, o forma de conducere prin care doar cei cu un coeficient de inteligenta foarte ridicat pot lua decizii politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.