Pretul terenurilor pe Luna a crescut cu 40% de la inceputul anului 2007, se arata intr-o analiza realizata de banca de investitii UBS
Lansand un avertisment de sfarsit de an, specialistii de la UBS spun ca "studiul lor ezoteric" asupra stirilor in domeniu sugereaza ca aceasta crestere a valorii proprietatilor de pe Luna poate fi un indicator al preturilor proprietatilor imobiliare din Statele Unite. Costul unei bucati de teren lunar, care a crescut vertiginos in perioada 1997 - 2001, a suferit o regresie medie in perioada 2002 - 2003, dupa ce proprietatile au fost scoase la vanzare online, spun specialistii. In decembrie 2005, pretul unui acru de teren lunar (un acru - aproximativ 4.047 metri patrati) era de 37 de dolari, un record inregistrat cu noua luni inainte ca pretul locuintelor din Statele Unite sa creasca similar. In perioada 2005 - ianuarie 2007, pretul unui acru de teren lunar a scazut cu 56% (16 dolari), potrivit aceluiasi raport.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.