19 noiembrie este ziua dedicata toaletei, tronului, celei mai nefericite camere din casa.

5 noiembrie: Ziua lui Guy Fawkes

"Remember, remember, the 5th of november". Cine a vazut filmul "V for Vendetta" sau are o baza solida de istorie a Europei va recunoaste citatul. Pe 5 noiembrie sarbatorim ziua in care un barbat pe nume Guy Fawkes a incercat sa arunce in aer Parlamentul Marii Britanii in 1605.

Desi Parlamentul Britanic a vrut ca in aceasta zi sa se comemoreze ESECUL lui Fawkes, spiritul sau revolutionar a dainuit mai mult decat interesele politice ale vremii.

7 noiembrie: Ziua internationala a "franturilor de limba"

Astazi este ziua in care sa te falesti cu dictia perfecta recitand cateva dintre jocurile tale fonetice preferate. Cateva exemple:

  • Capra neagra-n piatra calca, cum o calca-n patru crapa! Crapa capul caprii-n patru, cum a crapat piatra-n patru!
  • O mierlita fuflendita fuflendi-fuflendarita nu poate sa fuflendeasca fuflendi-fluflendareasaca pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendaroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendaroiul poate ca sa fuflendeasca fuflendi-fluflendareasaca pe mierlita fuflendita fuflendi-fuflendarita.
  • Pipotele priponite in panoplia paralelipipedelor pompau pipaind pampoanele laptopurilor.
  • Un cocostarc s-a dus la descocostarcarie, unde se descocostarcareau si alti cocostarci nedescocostarcariti, ca sa se descocostarcareasca de cocostarcaria lui.
13 noiembrie: Ziua Mondiala a Bunatatii

Infiintata in 1998 de o organizatie denumita "World Kindness Movement", aceasta sarbatoare incurajeaza pe oricine sa priveasca dincolo de religie, rasa si alte diferente pentru afi mai buni cu vecinii, prietenii, semenii, alte fiinte umane inteligente.


19 noiembrie: Ziua Internationala a Toaletei

Desi pare a fi o gluma gandita de niste elevi de clasa a V a, de fapt este vorba despre o zi foarte importanta dedicata destigmatizarii toaletelor si promovarea importantei grupurilor sanitare. Ziua se serbeaza din 2001, iar website-ul oficial atrage atentia ca miliarde de oameni din lume nu acces la toalete, ceea ce reprezinta un risc pentru sanatatea lor.

Aceiasi organizatori mai atrag atentia ca toaletele pot sa fie: "distractive si sexy" (cuvintele lor, nu ale noastre).

28 noiembrie: Ziua Planetei Rosii

Citeste si:
Ce jocuri de cazino ai putea alege în funcție de zodie
Ce jocuri de cazino ai putea...

In aceasta zi inchinam un toast in cinstea planetei Marte, care peste cateva sute de ani va deveni caminul temporar al lui Arnold Schwarzenegger si, posibil, al intregii civilizatii umane daca vom avea nevoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.