Un studiu italian a analizat evolutia marimii medii a organelor genitale masculine in ultimii 50 de ani, cu rezultate "alarmante".

Conform studiului, in ultimii 50 de ani, penisurile au pierdut 10% din marime, desi cercetatorii nu au oferit detalii privind metodologia acestui studiu.

Fumatul, obezitatea, stresul si consumul exagerat de alcool sunt cativa dintre factorii invinuiti pentru reducerea marimii medii a penisurilor. De asemenea, se precizeaza in studiu ca "poluarea" are un "efect negativ asupra marimii", scrie dailypaul.com.

Conform unei alte teorii mai vechi, incalzirea globala este de vina pentru diminuarea barbatiei. Un raport de 15 pagini cu acest subiect a fost sumarizat intr-un numar al revistei Nature din 2011.

Acesta spunea ca marimea medie a penisului se reduce treptat datorita fenomenelor asociate cu incalzirea globala: furtuni extreme, ridicarea nivelului oceanului si topirea calotelor glaciare.

Conform Hartii Europene a Marimii Medii a Penisurilor, in Romania media este de 12,73 de centimetri. Nu avem date din urma cu 50 de ani pentru o comparatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.