Un IQ ridicat reprezinta un handicap pentru femeile care doresc sa se casatoreasca, dar un atu pentru barbati, se afirma intr-un studiu efectuat de patru universitati britanice si publicat de "Sunday Times". Potrivit acestui studiu, la baieti probabilitatea de a reusi sa se casatoreasca creste cu 35 la suta pentru fiecare majorare cu 16 puncte a IQ-ului. insa in cazul femeilor "efectele" desteptaciunii sunt negative. Astfel, pentru o tanara 16 puncte de IQ suplimentar inseamna cu 40 la suta mai putine sanse de a se infatisa in fata ofiterului de stare civila, au constatat cercetatori din cadrul Universitatilor din Edinburgh, Aberdeen, Bristol si Glasgow, dupa ce au studiat traiectoria individuala a unui numar de 900 de persoane, intr-o perioada de varsta cuprinsa intre 10 si 40 de ani. Se pare ca femeile inteligente si licentiate isi gasesc din ce in ce mai greu un barbat pe gustul lor, afirma Paul Brown, psiholog si profesor la Universitatea din Nottingham.

"Femeile de peste 30 de ani, care au promovat pe scara profesionala, gasesc pur si simplu ca barbatii nu prezinta nici un interes. Nu stim daca de vina este femeia respectiva, pentru ca se considera superioara, sau potentialul sot pentru ca nu-i convine ca ea sa fie mai desteapta", explica Paul Brown. insa potrivit scriitoarei si editoarei Claire Rauner, una din realizatoarele studiului, lucrurile sunt total diferite in cazul barbatilor. Astfel, barbatii inteligenti prefera femei cu un IQ mai putin ridicat. "Un barbat cu un IQ ridicat doreste sa aiba o meserie care sa-i ocupe o mare parte din timp si el va prefera o sotie mai traditionala, care sa se ocupe de caminul sau. De aceea, in mod subconstient, va cauta o femeie cu un nivel al inteligentei mai scazut, care sa puna mai mult accent pe familie decat pe cariera profesionala", spune Claire Rauner.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.