Fara indoiala ca acestea sunt fotografiile zilei: presedintele SUA, Barack Obama se saruta cu presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, iar Angela Merkel isi lipeste buzele de cele ale lui Nicholas Sarkozy. Sa fie vorba de o gluma proasta? Sau de o noua stategie diplomatica?

Incredibilele imagini (realizate in Photoshop) fac parte dintr-o noua campanie marca United Colors of Benneton, si asa cum ne-au obisnuit pana acum, este putin mai iesita din tipar.

Potrivit lui Alessandro Benetton, vice-presedintele executiv, ideea campaniei este „UNHATE” („impotriva urii”). „Imaginile sunt foarte puternice, insa avem de transmis un mesaj foarte puternic. Nu vrem sa aratam lipsa de respect fata de lideri, ei fiind doar simboluri care isi declara prietenia printr-un sarut”, citeaza Huffington Post.

Benetton spera ca prin aceasta campanie sa intareasca o cultura a tolerantei si sa combata ura. Campania va lansa mai multe actiuni live in care tinerii vor posta aceste imagini cu liderii lumi sarutandu-se pe „in locurile unde este nevoie de un progres in pace: Tel Aviv, New York, Roma, Milano, Paris”.

Reactiile nu au intarziat sa apara. Presedintele Asociatiei Catolice din Italia, Luca Borgomeo, a cerut imediat retragerea campaniei. Si Casa Alba are o politica foarte stricta, purtatorul de cuvant declarand ca „nu suntem de acord ca numele sau asemanarea presedintelui sa fie folosite cu scopuri comerciale”.

Vezi mai multe imagini aici.

Vezi ce s-a intamplat atunci cand in Milano a avut loc una din aceste actiuni live ale campaniei:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.