Ghidurile turistice isi atrag uneori calatorii oferind scene explozive. Insa un grup de turisti a trait la inaltimea asteptarilor, el fiind martorul unei eruptii vulcanice.

Grupul a fost ghidat de catre cei de la Parcul National Virunga pe un traseu foarte aproape de eruptia vulcanului Nyamulagira, aflat in Republica Democrata Congo. Turistii si-au amplasat corturile foarte aproape de vulcan pentru a admira peisajul „fierbinte”.

Eruptia vulcanica, care poate dura zile, sau chiar luni de zile, nu a dat semne ca s-ar opri, iar administratorii parcului vor continua sa duca turistii acolo pana cand vulcanul se va stinge. O eruptie similara, in 1989, a durat 9 luni, scrie Daily Mail.

Unul din traseisti, Tedesco, a spus ca „Aceasta este cu siguranta una din cele mai spectaculoase eruptii ale vulcanului Byamulagira pe care le-a vazut vreodata. Eruptiile de lava de 200-300 de m, proximitatea zonei de campare si incredibilul spectacol oferit de lava au facut ca totul sa fie mai mult decat special”.

Parcul National Virunga, cu ajutorul Uniunii Europene, a depus un efort major de a relansa turismul din Congo in ultimii doi ani. Accesul la eruptiile vulcanice nu a fost niciodata oferit turistilor, insa acum acest lucru este posibil datorita colaborarii bune cu expertii stiintifici de la Observatorul Vulcanologic din Goma.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.