Cu totii incercam sa avem o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata care sa ne mentina corpul la greutatea ideala. Care este insa cea mai buna varianta de nutritie?

Daca deschidem Biblia la Deuteronom 8:8 si 8:9 vedem ca Dumnezeu le promite evreilor “o tara in care se afla grau, orz, vita de vie, smochine si rodii … maslini, untdelemn si miere, in care fara lipsa vei manca si nu vei duce lipsa de nimic” - aflam de la Garbo.ro.

Desi profetii antici precum Moise (Deuteronomul se mai numeste si A cincea carte a lui Moise) nu invatasera inca despre termenul “antioxidant”, ei cunosteau secrete bine pastrate, oferite direct de divinitate.

Astfel, a luat nastere lista biblica de “super alimente”. Iata mai jos care sunt acestea si de ce sunt atat de sanatoase pentru organism.

  • Graul

Aceasta cereala pe care o putem regasi atat in painea cea de toate zilele, cat si in paste ori prajituri, este mai sanatoasa atunci cand este procesata cat mai putin posibil. Produsele din grau integral contin peste 30% din doza zilnica de fibre de care organismul uman are nevoie. De asemenea, sunt foarte bogate in mangan si magneziu.

O dieta bogata in cereale integrale este extraordinara deoarece creste nivelul de energie din corp si totodata scade riscul de diabet de tip II, pietre la rinichi si alte probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave.

  • Orzul

Orzul este o alta cereala integrala pe care o putem regasi in paine, cerealele de la micul dejun sau supele sanatoase de iarna. Foarte bogat in fibre, orzul este extraordinar pentru sanatatea intestinala si poate sa reduca nivelul colesterolului, dar si riscul de cancer la colon, diabet de tip II (in special daca este consumat cu regularitate). De asemenea, orzul contine cupru, despre care a fost descoperit ca ajuta la reducerea simptomelor de artrita.

  • Strugurii (vita de vie)

Cu totii stim ca sucul de struguri si vinul sunt gustoase, insa sunt ele bune pentru sanatatea noastra? Ei bine, strugurii contin compusi nutritionali denumiti flavonoide despre care se cunoaste ca pot reduce riscul formarii de cheaguri de sange in organism si protejeaza organismul uman de colesterolul “rau”.
Citeste si:
Prețul grâului a crescut semnificativ după ce Rusia a ieșit din...
Prețul grâului a crescut...

Citeste articolul integral pe Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.