Pamantul ar putea resimti zilele acestea efectele unei explozii solare de proportii care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.
Potrivit Daily Telegraph, exploziile au fost inregistrate cu ajutorul mai multor sateliti, inclusiv de Observatorul Dinamic Solar. Astronomi din intreaga lume au fost martori la o explozie luminoasa deasupra unei pete solare de marimea Pamantului pe care au asociat-o cu o alta eruptie, mai mare, pe suprafata Soarelui, relateaza Green Report.

Expertii NASA au declarat ca explozia, denumita "eruptie masiva in coroana solara", a fost directionata catre Pamant, creandu-se un "tsunami solar", care urmeaza sa atinga chiar astazi scutul magnetic natural al Pamantului, ce ne protejeaza Planeta.

"Explozia a fost directionata direct catre noi. Nu am mai remarcat o asemenea furtuna solara de foarte mult timp", a declarat Leon Golub, reprezentant al centrului de astrofizica Harvard-Smithsonian. Potrivit oamenilor de stiinta, o explozie solara majora ar putea produce intreruperi de curent fara precendent, afectand nergia si comunicatiile pe tot globul. In plus, explozia va duce la formarea aurorei boreale.

In numai cativa ani, sustin expertii NASA, Soarele va atinge maximul de activitate si echipamentele electronice, sistemele de navigatie si satelitii ar putea fi intrerupte, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.