Islandezii afectati de criza au gasit o metoda inedita de a-si mai spori veniturile: au scos la vanzare celebra cenusa vulcanica, vinovata de paralizarea traficul aerian european.
Potrivit Click, materialul rezidual decantat in urma eruperii vulcanului Eyjafjallajokul este foarte usor de colectat deoarece s-a depus masiv in zonele urbane islandeze.

Doritorii pot comanda pe internet mostre de cenusa, iar pentru aproape 100 de euro primesti acasa un borcan-suvenir cu 160 de grame de cenusa vulcanica celebra. Conform iol.co.za, cei care colecteaza cenusa sprijina demersul autoritatilor islandeze nevoite sa curete sutele de tone de cenusa depusa pe strazi, in parcuri si pe case.

Unul dintre islandezii care au avut aceasta ingenioasa idee, Sofus Gustavsson, a declarat ca totul a pornit de la un prieten din strainatate care l-a rugat sa-i trimita putina cenusa vulcanica intr-un plic. Astfel a realizat ca sunt mii de oameni care vor sa faca haz de necaz de dezastrul care a avut loc in Islanda si vor sa pastreze o amintire.

Intre timp, potrivit Ukrainian Globalist, un al doilea vulcan islandez, Katla, ar urma sa erupa, dubland cantitatea de cenusa din atmosfera. Desi vulcanul Eyjafjallajökull a fost centrul atentiei in ultima saptamana, fratele sau mai mare, Katla, ar putea cauza distrugeri la o scara mult mai mare. Vulcanul Katla se afla la doar 12 kilometri departare si este acoperit de ghetarul Myrdalsjökull. O eruptie a acestuia ar putea provoca inudatii masive si ar intrerupe complet traficul peste Atlantic, relateaza The Times.

[7+1 ce nu stiati despre vulcanul Eyjafjallajokull!]

Citeste si: [Noul nor de cenusa vulcanica acopera Romania]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.