Una dintre cele aproximativ 100 de copii existente ale primei reviste de benzi desenate in care a aparut Superman, datand din 1938, a fost vanduta pentru suma de un milion de dolari, luni, in cadrul unei licitatii online, informeaza BBC.

Editia din 1938 a revistei "Action Comics No 1", care a costat la acel moment zece centi, a fost scoasa la vanzare de un anonim si vanduta unui cumparator anonim pe site-ul specializat de licitatii Comic Connect, relateaza NewsIn.

Vanzarea revistei pe coperta careia Superman ridica o masina deasupra capului doboara precedentul record detinut de o revista de benzi desenate, tot o copie a "Action Comics No 1", insa intr-o stare mai proasta, care a fost vanduta cu 317.000 dolari in 2009.

Proprietarul site-ului de licitatii a numit exemplarul "Sfantul Pocal" al revistelor de benzi desenate. Aproximativ 100 de copii din "Action Comics No 1" mai exista in prezent, doar doua dintre acestea fiind in stare buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.