Un studiu efectuat de recent de un grup de cercetatori din SUA arata faptul ca mancarea sanatoasa scade fertilitatea femeilor. De vina ar fi mancarurile cu continut ridicat de fibre, cum ar fi painea din faina integrala sau pastele care duc la dezechilibru hormonal.
Cu cat femeile mananca mai multe produse bogate in fibre, cu atat nivelul hormonilor necesari reproducerii scade. Potrivit Tabu, cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat 250 de femei de pe tot teritoriul SUA, pe o perioada de doi ani.

In plus, studiul indica si faptul ca fibrele din mancarea sanatoasa duc si la deficiente majore in timpul procesului de ovulatie (ovarele nu reusesc sa elibereze ovule), fenomen care era intalnit pana acum doar la femeile care faceau exces de efort fizic sau erau expuse frecvent unui grad de stres ridicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.