Un astronaut american aflat in Statia Spatiala Internationala (ISS) a trimis, vineri, primul mesaj Twitter din spatiu, dupa ce a primit o conexiune la internet personala, a anuntat Nasa, informeaza AFP, citata de NewsIn.

"Salut Twitterverse! (joc de cuvinte intre "twitter" si "universe" - n.r.)", a scris Timothy Creamer, inginer de zbor la Nasa, pe contul sau. "Suntem in direct de la ISS, iata primul tweet din spatiu! :) Pe curand! Trimiteti intrebarile voastre!", a adaugat acesta.

Comunicarea a fost posibila datorita imbunatatirii sistemului informatic al statiei spatiale, care permite membrilor sai sa aiba acces personal la internet. Inainte, tweet-urile (micro-mesaje de maximum 140 de caractere) trimise de astronauti erau expediate mai intai prin posta electronica pe Terra, inainte de a fi publicate. Noile conexiuni la internet vor permite astronautilor sa aiba discutii private, ameliorand de asemenea calitatea vietii lor in misiuni, potrivit Nasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.