Japonezii au creat un robot care simuleaza simptomele unui bolnav de gripa porcina, humanoidul avand ca scop pregatirea medicilor in regim de urgenta.
Robotul a fost unul dintre numeroasele 'device-uri suspectate de gripa porcina' care au fost expuse in Tokio in aceasta toamna la Expozitia Security & Safety Trade (RISCON) - locul unde, anual, companiile si oamenii de stiinta expun cele mai noi inventii proiectate pentru a preveni sau a impiedica tot soiul de dezastre naturale ori provocate de om.
Cat despre "robotul-gripat", cercetatorii spun ca a fost inventat pentru a imita diferitele semne de boala pe care le avem inaintea contactarii gripei (transpiratia, convulsiile sau gemetele). Potrivit Weird Asia News, scopul principal al robotului-bolnav il reprezinta antrenarea personalului medical in cazurile de gripa, ideea generala fiind aceea ca un asemenea antrenament este necesar in cazul unei rapide cresteri a numarului de infectii si asigura pierderea de cat mai putine vieti omenesti.

In plus, tot ca parte din program, conditia robotului se va inrautati daca medicul nu ii administreaza tratamentul potrivit. Si ca sa mearga pana la capat cu veridicitatea experimentului, robotul este programat sa imite chiar si moartea, incetand sa respire la un moment dat. Destul de morbid, nu-i asa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.