Cercetatorii din Statele Unite au descoperit un leac impotriva cocainei, un vaccin care creeaza aproape aceleasi senzatii ca drogul, dar care lupta impotriva dependentei si a narcoticelor.
Testele de pana acum au fost destul de relevante in ceea ce priveste noul medicament, oamenii de stiinta de la Institutul National al Abuzurilor de Droguri urmand sa il testeze si pe oameni, informeaza Cancan.

Potrivit informatiilor unui nou studiu asupra cocainei care apare in numarul de octombrie al Arhivelor Psihologiei Generale, 2.5 milioane de americani sunt dependenti la ora actuala de cocaina, insa doar 809.000 dintre ei se afla sub tratament.

Comparativ cu metadona, denumita "heroina medicala", noul vaccin se aseamana foarte mult cu cocaina, de aceea nu mai creeaza nevoia consumului si senzatia de dependenta.


"Este un studiu atat de important. Arata in mod clar ca se poate genera un vaccin care sa interfereze cu cocaina", a spus Doctorul Nora Volkow, citat de MSN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.