China va realiza cel mai mare foc de artificii din lume, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari de la proclamarea republicii populare, la 1 octombrie, potrivit AFP.
Ample festivitati sunt prevazute joi in capitala Chinei cu prilejul Zilei Nationale, printre care o parada militara si o defilare de care alegorice, dansuri si cantece, care se vor incheia in cursul serii printr-un foc de artificii de doua ori mai mare decat cel de la deschiderea Jocurilor Olimpice din august 2008, afirma cotidianul Global Times.

Intr-un spectacol care va dura ceva mai mult de o jumatate de ora, aproximativ 20.000 de bombe vor fi lansate pentru producerea a peste 9.000 de buchete, cascade, figuri in forma de soare sau imbratisari, in cadrul acestui foc de artificii care ar putea intra in Cartea Recordurilor, adauga NewsIn.

Ding Zhenkuan, responsabil cu spectacolul pirotehnic, a precizat pentru Global Times ca bombele si materialul exploziv vor fi lansate din 99 de locuri diferite, deasupra imensului bulevard Chang'an, care strabate Beijingul de la est la vest, si a Pietei Tiananmen, unde vor avea loc defilarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.