Mai multi pensionari britanici, aflati la bordul unui vas de croaziera, au ajutat la respingerea unui atac al unui grup de pirati inarmati, in largul insulelor Seychelles, aruncand cu sezlonguri in ei, transmite AFP.
Atacul piratilor din 25 aprilie, asupra MSC Melody, un vas de 35.000 de tone, a fost respins in cele din urma de fortele de securitate ale navei, fara ca niciun membru al echipajului sau pasager sa fie ranit, a precizat o purtatoare de cuvant a companiei MSC Cruises, potrivit NewsIn.

"Pasagerii au vazut piratii sosind si au alertat serviciile de securitate, care ii reperasera deja", a explicat Sarah Longbotton. Turistii de pe punte au primit ordin sa se retraga in cabina si sa stinga lumina, dar unii pasageri au incercat sa respinga atacul.

Beryl Rowlands, care calatorea impreuna cu sotul ei David, a declarat ca a "aruncat cu sezlonguri" in atacatori.

Ian si Jessie Moakes sarbatoreau 40 de ani de casatorie pe vas, cand au aflat despre atac, potrivit tabloidului The Sun. "Unii turisti au aruncat cu mese si scaune pentru a-i alunga pe pirati, au fost foarte curajosi", a spus Moakes, fost politist, in varsta de 62 de ani. "Ar fi putut fi mai rau. Se vedeau urme de gloante pe vapor", a adaugat acesta.

Maureen Gawthrop, in varsta de 66 de ani, se afla la bord impreuna cu sotul ei Roy, de aceeasi varsta. "Eram la un concert de muzica clasica pe punte cand am auzit un zgomot. Aplauzele au incetat brusc, iar cineva a venit in fuga pe punte strigand 'Piratii!'", a explicat ea pentru Daily Telegraph. Din cabina sa, ea a vazut o barca alba cu opt oameni imbracati in uniforme de camuflaj verzi.

MSC Melody, avand circa 1.00 de pasageri si 500 de membri ai echipajului la bord, "se afla in momentul atacului la 600 de mile nautice de coasta somaleza si la 180 de mile nautice de Seychelles, intr-o zona care nu este considerata periculoasa", a spus Gianluigi Aponte, proprietarul companiei de croaziere, intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.