Organizatorii Zilelor municipiului Sf.Gheorghe, Covasna, au ales, duminica seara, in cadrul unui concurs inedit, "cea mai lunga mustata", care masoara 26 de centimetri, castigatorul concursului fiind un harghitean in varsta de 66 de ani.
Concursul de mustati a avut loc pe o scena amplasata in centrul orasului, pe care au urcat aproape 20 de mustaciosi. Cu mustatile lungi, rasucite sau stufoase, participantii au fost analizati de un juriu din care facea parte si presedintele Asociatiei Mustaciosilor din Ungaria, Gulyas Laszlo, el insusi in mustacios veritabil. Concursul de mustati s-a axat pe doua parti - una in care era premiata cea mai lunga mustata si alta care cauta cea mai frumoasa.

Castigatorul la categoria "Cea mai lunga mustata" a fost desemnat Zsigmond Mihaly (66 de ani), din Tusnad Bai, Harghita, care are o mustata de peste 26 de cm. El povesteste ca prima data si-a lasat mustata la varsta de 14 ani, dar pe parcursul anilor a mai taiat-o. In ultimii doi ani insa, mustaciosul nu s-a atins de podoaba sa si a crescut-o pana la mai bine de 26 de cm. Nu neaga insa ca ar taia-o daca ar pierde un pariu, asa cum s-a mai intamplat in trecut, relateaza NewsIn.

Distinctia "Cea mai frumoasa mustata" i-a fost acordata lui Haroly Erno (61 de ani), din comuna covasneana Zabala. "Niciodata nu am taiat-o, de 40 de ani o am, o ingrijesc zi de zi, arata mandria barbatului", spune posesorul celei mai frumoase mustati. Dintre concurenti nu a lipsit presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, care se mandreste cu mustata sa pe care o are de cativa ani si care a avut ideea organizarii acestui concurs.

Tamas Sandor a povestit ca, acum aproximativ opt ani, pe cand se afla la o sedinta de composesorat, un om, poreclit Ignat mustaciosul, i-a spus ca mustata care nu se vede din spate nu e mustata, cuvinte care i-au ramas in minte. "Rezultatul e cel care se vede", a afirmat Tamas aratand spre mustata sa. Mustata presedintelui CJ Tamas Sandor a atins cea mai mare lungime de 20 de cm si este una rasucita, tipic secuiasca.

Castigatorul celei mai lungi mustati va participa in data de 23 mai la concursul national de mustati din Ungaria. Totodata, presedintele CJ a mai inmanat si cateva carticele despre mustati, despre felul si modul de ingrijire a acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.