Unul dintre cei mai influenti consilieri pe stiinta din guvernul american, care o sfatuieste pe Hillary Clinton pe durata administratiei Obama, avertizeaza ca populatia umana a depasit deja “limitele de sustenabilitate” ale planetei, indemnand, printre altele, la raspandirea ingineriei genetice in randul recoltelor.

“Trebuie sa continuam sa micsoram rata de inmultire a populatiei globale. Planeta nu mai poate suporta mai multi oameni. Oricum, probabil ca exista deja prea multi oameni pe aceasta planeta”, a spus consilierul american Nina Fedoroff, profesor de biologie moleculara si detinatoarea unei Medalii Nationale pentru Stiinta (cea mai mare distinctie stiintifica din SUA), pentru BBC .

Populatia Terrei numara in momentul de fata 6,5 miliarde de oameni, cu o crestere neta zilnica de 218.030, urmand sa creasca rapid pana la 7 miliarde, potrivit Biroului Recensamantului din SUA. In plus, pentru 2040, se estimeaza 9 miliarde de suflete.

In aceste conditii, consilierul stiintific subliniaza faptul ca oamenii trebuie sa devina mult mai eficienti in gestionarea “pamanturilor salbatice” si mai ales a resurselor de apa, pledand pentru folosirea recoltelor modificate genetic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.