Autorizatia de desfiintare emisa pentru imobilul din strada Maria Rosetti nr. 38 din Capitala a fost suspendata de Primaria Sectorului 2, urmand a se lua masuri urgente pentru paza, conservarea si punerea in siguranta a cladirii, a anuntat, luni, Ministerul Culturii.
Suspendarea autorizatiei este urmarea unei plangeri facute de Ministerul Culturii pe 2 iunie, ca demers punctual de stopare a unui act de "mutilare a patrimoniului construit", potrivit reprezentantilor ministerului.

"Adoptarea de catre Primaria Sectorului 2 a respectivei dispozitii de suspendare a autorizatiei de desfiintare reprezinta un exemplu elocvent al faptului ca o plangere institutionala, precum cea adresata de Ministerul Culturii, poate avea ca efect salvarea patrimoniului cultural", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Culturii.

Potrivit dispozitiei de suspendare a autorizatiei de desfiintare, Comisia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului a sectorului 2 si proprietarul imobilului in cauza vor identifica o solutie urbanistica potrivit "regimului tehnic" emis de Primaria Sectorului 2.

Demolarile in zonele care definesc identitatea "Micului Paris" continua

Prefectul Capitalei cere instantei anularea autorizatiei de desfiintare a casei de pe Maria Rosetti

Protestele fata de desfiintarea imobilului din strada Maria Rosetti nr. 38, la care au subscris si organizatii ale societatii civile, au inceput in urma cu doua saptamani, cand buldozerele au fost oprite sa demoleze integral cladirea dupa interventia Ministerului Culturii, invocandu-se atunci faptul ca santierul nu respecta normele de securitate, relateaza NewsIn. Ancheta desfasurata ulterior a dezvaluit ca demolarea cladirii nu avea avizul necesar din partea ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.