Social 27 Mai 2009 15:24
Prefectul Capitalei Mihai Cristian Atanasoaei a depus, marti, la Tribunalul Bucuresti, actiunea de anulare in instanta a Autorizatiei de desfiintare emisa de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru demolarea imobilului din strada Maria Rosetti nr. 38.

Actiunea prefectului se bazeaza pe sesizarea facuta de Inspectoratul Teritorial in Construtii Bucuresti-Ilfov, care in urma verificarilor efectuate a constatat ca autorizatia de desfiintare a fost eliberata fara avizul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti si cu nerespectarea prevederilor hotararii de consiliu nr. 279/2000 privind zonele construite protejate, relateaza NewsIn.

Astfel, in urma depunerii actiunii, activitatile de demolare in cazul imobilului de pe strada Maria Rosetti sunt suspendate pana la pronuntarea instantei.

In noiembrie 2008, Consiliul Local al sectorului 2 a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) care prevedea construirea unui imobil cu noua etaje in strada Maria Rosetti nr 38. Potrivit reprezentantilor societatii civile, acest PUD este ilegal, deoarece nu are avizul Directiei de Cultura Bucuresti, necesar deoarece se afla intr-o zona protejata, modifica inaltimea maxima prevazuta de Planul Urbanistic General, desi doar Consiliul General al Municipiului Bucuresti poate modifica inaltimea maxima si, potrivit legii urbanismului, PUD-urile in zonele protejate se emit de CGMB si nu de Consiliile Locale de Sector.

In 30 decembrie 2008, Primaria sectorului 2 a emis o autorizatie de desfiintare a imobilului din strada Maria Rosetti, act semnat de arhitectul-sef Adriana Bagdasar si de primarul Neculai Ontanu.

Potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul, autorizatia este ilegala, deoarece nu are avizul Directiei de Cultura Bucuresti. Potrivit reprezentantilor societatii civile, pe 29 ianuarie 2009 Primaria sectorului 2 a cerut avizul Directiei de Cultura Bucuresti pentru autorizatia de desfiintare si pentru PUD, acte care deja erau emise la acea data, insa Directia de Cultura nu a acordat acest aviz.

Pe 20 mai, Ministerul Culturii a constatat ca autorizatia de desfiintare a fost emisa ilegal de Primaria sectorului 2 si in aceeasi zi, sesizeaza ilegalitatea la Inspectoratul de Stat in Constructii. In ciuda acestor demersuri, lucrarile de demolare au continuat, fiind apoi oprite de Politie, care a fost sesizata de Ministerul Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.