Business 9 Iunie 2009 22:51
Dupa zece ani in care s-au cheltuit aproximativ 5,2 miliarde euro, autoritatile de la Budapesta ar putea renunta la programul de garantare a creditelor pentru locuintele achizitionate de catre tineri, program similar cu "Prima Casa" pe care guvernantii romani intentioneaza sa-l lanseze peste o saptamana.
Bancherii maghiari insinueaza ca rezultatele acestui program sunt foarte slabe, iar efortul bugetar este mult prea mare.

"Din 2000 incoace, statul a cheltuit 1.500 de miliarde de forinti pentru acest program, care nu si-a atins toate obiectivele", a precizat Laszlo Diosi, seful filialei locale a OTP Bank, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, citat de ziare.com.

Programul guvernului maghiar este structurat pe mai multe categorii, iar cea mai cunoscuta subventie pentru locuinte este cea care se adreseaza familiilor tinere si a carei valoare depinde de numarul de copii sau de numarul membrilor familiei aflati in intretinerea solicitantului, iar subventia poate fi obtinuta doar pentru cumpararea sau construirea de imobile noi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.