Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, a declarat ca televiziunea publica va solicita ANAF o discutie pe tema blocarii conturilor institutiei.

El afirma ca TVR risca sa nu poata acoperi evenimente importante din urmatoarea perioada, precum cele sportive din vara - Campionatul EURO 2012 si Jocurile Olimpice -, Eurovision sau actuala campanie pentru locale.

“In continuare vom face demersul catre ANAF, si speram sa avem suficienta deschidere si rationalitate si atitudine responsabila din partea institutiei, astfel incat sa nu prejudiciem evenimentele sportive din perioada urmatoare si campania electorala locala”, a spus seful TVR, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, Lazescu a spus ca sunt trei lucruri de care e nevoie pentru ca televiziunea sa poata functiona cum trebuie, pe termen lung: un cadru legislativ care sa dea protectie rezonabila in afara amestecului politic; regandirea structurii institutiei in sine, pentru care, din nou, e nevoie de sustinere politica; adaptarea televiziunii la schimbarile care au loc in peisajul televiziunii in toata lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.