Grupul american de presa News Corp., aflat in dificultate din cauza scandalului interceptarilor din Marea Britanie, intentioneaza, pentru moment fara succes, sa vanda toate publicatiile sale britanice, relateaza AFP.

Potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate acestui dosar, grupul magnatului Rupert Murdoch a "sondat in mod informal interesul potentialilor cumparatori pentru activitatea sa de presa scrisa din Marea Britanie, News International".

"Avand in vedere contextul economic dificil pentru presa, niciun cumparator nu si-a manifestat" interesul, dar ideea ar putea fi avansata "in urmatoarele sase luni", a precizat cotidianul, citat de MEDIAFAX.

In afara de News of the World (Notw), care a publicat duminica ultimul sau numar, aceasta divizie detine publicatiile The Sun, The Times of London si The Sunday Times, a adaugat acesta.

Rupert Murdoch, care a mers la Londra, a decis sa inchida brusc Notw, aflat la originea scandalului politic din Marea Britanie pentru ca a recurs la interceptarea mesageriei vocale sau scrise pentru a obtine informatii.

Grupul s-a hotarat luni sa accepte amanarea sine die a proiectului sau de cumparare a companiei de telecomunicatii prin satelit BSkyB in schimbul a aproximativ zece miliarde de euro.

O comisie parlamentara britanica a cerut marti audierea lui Murdoch, precum si a fiului acestuia, James, presedintele News International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.