James Murdoch, CEO al News Corporation, a oferit explicatii privind inchiderea saptamanalului News of The World - vizat de o ampla ancheta privind implicarea sa in scandalul interceptarilor telefonice practicate ilegal -, in cadrul unui articol aparut pe site-ul publicatiei.

"Am de spus lucruri importante despre News of the World si pasii pe care ii facem pentru a rezolva problemele foarte serioase care au aparut. Este firesc ca voi, colegii de la News International (divizia de publishing a News Corp., n.r.), sa fiti primii care aflati ce am de spus si sa aflati direct de la mine. Voua nu trebuie sa va spun ca News of the World are 168 de ani. Ca este mai citit decat orice alt ziar in limba engleza. Ca a fost sustinut de cei mai importanti advertiseri din Marea Britanie. Si ca are o istorie in combaterea criminalitati, expunerea de fapte ilegale si ca in mod frecvent a impus agenda natiunii", se arata in materialul lui Murdoch, citat de MEDIAFAX.

"Cand le spun oamenilor ca sunt mandru sa fac parte din News Corporation, le vorbesc despre angajamentul nostru fata de jurnalism si despre faptul ca presa libera este ceva ce ne diferentiaza. (...) Lucrurile bune pe care le face News of the World au fost afectate de un comportament gresit. Acuzatiile recente sunt adevarate. A fost ceva inuman care nu are ce cauta la noi in companie. Responsabilitatea News of the World este de a le cere socoteala altora, dar nu a facut asta cand a fost vorba chiar de noi", mai scrie James Murdoch.

In acelasi material, Murdoch scrie despre faptul ca, in 2006, politia a derulat o ancheta care viza doi oameni de la News of the World si amandoi au fost trimisi la inchisoare. Totusi, explica el, News of The World si News International nu au reusit sa ajunga la miezul acestor faradelegi care au avut loc fara niciun motiv legitim. "Cei care au actionat gresit au transformat o redactie buna in una rea si asta nu a fost inteles pe deplin si nici solutionat adecvat", precizeaza Murdoch.

"Drept rezultat, News of the World si News International au sustinut in mod gresit ca acuzatiile privesc un singur reporter. Acum, in mod voluntar, am oferit dovezi politiei despre care cred ca vor dovedi greseala noastra si cei care au actionat gresit vor suporta consecintele", scrie Murdoch.


"Aceasta nu este singura noastra greseala", continua Murdoch, explicand ca ziarul a facut declaratii in fata Parlamentului fara sa cunoasca exact faptele, ceea ce a fost o greseala.

"Compania a ajuns la intelegeri financiare in afara salii de judecata, recunoscute de mine. Stiu, acum, ca nu aveam toate faptele atunci cand am facut asta. A fost gresit si regret profund", a scris Murdoch.

In prezent, exista doua anchete principale ale politiei si News of the World coopereaza cu autoritatile, oferindu-le datele de care au nevoie, a mai scris Murdoch. El mai spus ca ziarul si-a recunoscut vinovatia in cazurile civile si ca deja are un plan de compensatii pentru cei care au avut de suferit.

Citeste si:
Fostul reporter-sef al News of the World a fost arestat
Fostul reporter-sef al News...

Murdoch a mai spus ca, in prezent, ziarul isi construieste o strategie pentru a face fata proceselor si a-si indrepta greselile.

"Asa cum eu recunosc ca am facut greseli, sper ca voi si toata lume din companie si din afara ei va constientiza ca facem tot ce putem pentru a le indrepta si pentru a ne asigura ca nu se vor mai repeta niciodata", scrie acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.