Tabloidul britanic News of the World va fi inchis, anunta James Murdoch, presedintele trustului News International, pe fondul scandalului privind interceptarea telefoanelor, informeaza Sky News.

Editia de duminica a News Of The World (NOTW) va fi ultima a tabloidului britanic, a precizat James Murdoch.

Potrivit lui James Murdoch, care este fiul magnatului media Rupert Murdoch, editia finala a controversatului tabloid nu va difuza reclame comerciale, spatiul publicitar fiind donat asociatiilor caritabile.

Decizia a fost luata pe fondul dezvaluirilor privind interceptarea de catre jurnalisti de la News of The World a telefoanelor rudelor victimelor atentatelor de Londra, rudelor militarilor morti in Afganistan si chiar mesageriei unei adolescente date disparute, transmite MEDIAFAX.

  • Problema interceptarilor telefonice

Parlamentul britanic se sesizase miercuri in cazul interceptarilor telefonice efectuate de tabloidul News of the World, scandalul avand ramificatii multiple in presa si punandu-l in incurcatura pe premierul David Cameron.

Cameron se declarase "absolut dezgustat" de ultimele dezvaluiri privind interceptarile tabloidului, remarcand ca au fost vizati "nu doar oameni politici sau vedete, ci si victime ale unor crime sau atentate teroriste".

Premierul se pronuntase "in favoarea unor anchete" privind "etica jurnalistica", exprimandu-si dorinta ca prioritatea absoluta sa fie data "anchetei de mare amploare a politiei".

Cazul interceptarilor, care dateaza de la inceputul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea a cinci jurnalisti, intre care trei de la NOTW, trimiterea la inchisoare a unui corespondent la Casa Regala si a unui detectiv privat si mai multe demisii, intre care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui Cameron, care a fost editor la NOTW. Se stie ca sute, chiar mii de personalitati - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema sau sportive - au avut telefoanele ascultate de jurnalisti.

Citeste si:
The Guardian ar putea deveni tabloid
The Guardian ar putea deveni...

Potrivit informatiilor recente, interceptarile au vizat si victimele unor cazuri de crima rasunatoare si rudele atentatului soldat cu 52 de morti de la Londra, din 2005. Joi dimineata, cazul a capatat o dimensiune suplimentara, dupa ce Daily Telegraph a anuntat ca rude ale militarilor ucisi in Irak si Afganistan au fost, de asemenea, vizate de astfel de practici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.