Grecia are nevoie de bani dar nu doreste sa-si vanda din insule. Prin urmare s-ar putea sa le concesioneze pe mai multi ani.

Guvernul elen va oferi spre concesionare, pentru perioade de pana la 50 de ani, 40 de insule nelocuite, scrie adevarul.ro.

"Am identificat insule care au teren bun, sunt apropiate de continent si au o infrastructura bine dezvoltata, in acelasi timp nefiind riscante din punct de vedere al securitatii nationale. Legislatia actuala nu ne permite sa le vindem, si nici nu vrem sa facem asta", a declarat pentru Bloomberg Andreas Taprantzis, directorul executiv pentru proprietati imobiliare al Fondului de Dezvoltare a Activelor Statului din Grecia.

Fondul trebuie sa atraga 50 miliarde euro pana in 2020 din valorificarea activelor statului, angajament asumat de Grecia in acordurile de finantare externa in valoare totala de 240 miliarde euro incheiate in ultimii doi ani.

Premierul Antonis Samaras a afirmat ca exploatarea comerciala a unora dintre insulele Greciei ar putea genera veniturile la buget necesare pentru a convinge creditorii externa sa continue finantarea tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.