Eurostat a dat publicitatii mult asteptatele cifre privind evolutia economica a statelor din Zona euro si a Uniunii Europene, inregistrate in anul precedent.

Statisticile oficiale ale UE raportate de Eurostat arata ca Produsul Intern Brut inregistrat atat in Zona euro cat si in intreaga Uniune Europeana a scazut in trimestrul al patrulea al anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, cu 0,3%.

In trimestrul al treilea a anului precedent, rata de crestere a economiei a fost de +0,1% pentru Zona euro si de 0,3% pentru Uniunea Europeana.

Comparativ cu acelasi trimestru din anul precedent, Produsul Intern Brut ajustat sezonier a crescut cu 0,7% in Zona euro si cu 0,9% in UE27 in al patrulea trimestru al anului 2011, dupa o crestere de +1,3% respectiv +1,4% in trimestrul trei al aceluiasi an.

  • In concluzie, pe intreaga perioada a anului 2011, Zona euro a inregistrat o crestere de 1,5%, respectiv de 1,6% in Uniunea Europeana.

Statele Unite ale Americii au inregistrat o crestere de 0,7% in trimestrul al patrulea din 2011, comparativ cu perioada precedenta de trei luni.

Scaderi ale economiei s-au inregistrat in Japonia, unde PIB a scazut cu 0,6% in ultimul trimestru al anului ce tocmai s-a incheiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.