Produsul Intern Brut (PIB) a crescut anul trecut cu 2,5%, dupa un avans de 1,9% in ultimul trimestru comparativ cu aceeasi perioada din 2010, dar activitatea economica a incetinit in intervalul octombrie-decembrie fata de trimestrul al treilea, inregistrand o scadere cu 0,2% ca serie ajustata.

Datele semnal publicate de Institutul Nationale de Statistica pentru cresterea economica pe anul 2011 coincid cu cifra avansata in urma cu o luna de presedintele Traian Basescu, de 2,5%.

Fondul Monetar International prognoza in 2011 o crestere economica pentru Romania de 1,5%, dar dupa misiunea de la inceputul acestui an si-a revizuit in urcare estimarea, la peste 2%, potrivit MEDIAFAX.

Pentru acest an, FMI si Comisia Europeana estimeaza un avans economic de 1,5-2%, in timp ce bugetul este construit pe o crestere economica de 1,8-2,3%.

Conform primelor estimari, Produsul Intern Brut in ultimul trimestru a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,2% comparativ cu trimestrul III 2011 (date ajustate sezonier).

Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, PIB a inregistrat o crestere cu 1,9% pe seria bruta si cu 2,1% pe seria ajustata sezonier.

Produsul intern brut pentru trimestrul IV 2011, in varianta provizorie, va fi publicat de INS printr-un comunicat de presa la data de 6 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.