Daca marti uncia de aur ajunsese la un nivel record de circa 1.200 dolari, miercuri pretul pretiosului metal a continuat sa creasca, reusind sa depaseasca 1.215 dolari.

Investitorii internationali, inclusiv bancile centrale, par sa gaseasca destul de comfortabile plasamentele in aur, in special, in conditiile in care dolarul american se depreciaza continuu, scrie Wall-Street.ro citand proactiveinvestors.co.uk.

Cresterea temerilor privind majorarea inflatiei si deprecierea dolarului au dus la cresterea pretului aurului de la circa 750 de dolari/uncie, in urma cu 12 luni, pana la valorile prezente. Insa daca ar fi sa luam in considerare valoarea din 1979, aurul este mai scump cu 35% si este pe care sa marcheze cel mai mare avans anual din ultimii 30 de ani.

Marti (n.r 1 decembrie 2009), pretul metalului pretios atingea un nou record, de peste 1.200 dolari/uncie pe piata de la New York, iar indicele dolarului scadea, dupa anuntul Chinei cum ca au inregistrat cea mai rapida crestere a sectorului manufacturier din ultimii cinci ani, informeaza NewsIn citand Bloomberg.

Pretul aurului cu livrarea in februarie a urcat marti cu 1,5%, la 1.200,50 dolari/uncie pe piata din New York, in timp ce pretul aurului cu livrarea imediata a atins un record de 1.199,43 dolari/uncie.

Pretul aurului creste intr-o zi, cat altii intr-un an

Pretul aurului a atins un nou record istoric


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.