Pretul aurului a atins miercuri un nou nivel istoric, de 1.048,73 dolari pe uncie (34,95 de dolari/gram), dupa deprecierea dolarului fata de alte monede, care a determinat o crestere a interesului investitorilor pentru metalul galben.
Pe piata londoneza a metalelor pretioase, pretul aurului si-a imbunatatit nivelul de marti, atingand acest nou record, informeaza NewsIn citand AFP.

"Dupa ce a atins un record istoric ieri (n.r. marti, 6 octombrie 2009), pretul aurului s-a intarit iar, sustinut de deprecierea dolarului", a explicat analistul Barclays Capital, Natalya Naqvi.

Dolarul a pierdut teren marti, dupa cresterea dobanzii de politica monetara in Australia si aparitia unui articol intr-un cotidian britanic care asigura ca producatorii arabi de petrol si alte economii importante aveau in vedere renuntarea la dolar ca moneda de referinta pentru comertul cu petrol.[Franta neaga ca ar dori inlocuirea dolarului ca moneda de referinta in comertul cu petrol]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.