Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare va semna, pana la sfarsitul anului, o serie de proiecte investitionale cu Republica Moldova, in valoare de 80 de milioane de euro.
Banii sunt destinati pentru investitii in transport, infrastructura municipala, precum si in proiecte energetice, precizeaza un comunicat al institutiei, relateaza portalul Stirea Zilei, conform NewsIn.

"O prioritate in activitatea BERD va ramane sustinerea sectorului financiar in conditiile actuale dificile provocate de criza globala. BERD va contribui la sporirea nivelului de intermediere financiara in economia Republicii Moldova prin linii de credit noi oferite bancilor si institutiilor de microfinantare", precizeaza comunicatul.

Pana in prezent, BERD a investit in Republica Moldova peste 300 de milioane de euro.

De asemenea, o misiune a Fondului Monetar International este asteptata in urmatoarele saptamani la Chisinau, un gest care este un mesaj de sprijin pentru noua guvernare democratica. In urma cu doua saptamani, conducerea FMI si-a exprimat disponibilitatea pentru lansarea in scurt timp a negocierilor cu Republica Moldova in vederea semnarii unui acord de finantare.

Deputatul PLDM, Veaceslav Ionita, presedintele Comisiei pentru economie, buget si finante, afirma recent ca, prin noul program, FMI ar putea acorda Republicii Moldova intre 300 si 500 milioane dolari.

La sfarsitul lunii trecute, si Comisia Europeana a anuntat ca acorda Republicii Moldova asistenta de sapte milioane euro pentru expertiza institutionala in domenii precum achizitiile publice, concurenta, ajutor de stat, drepturi de proprietate intelectuala. [Seria "cadourilor" continua: R. Moldova primeste 7 milioane de euro de la UE]

SUA ii face un cadou de democratie Republicii Moldova: 262 milioane de dolari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.