Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, in cadrul conferintei RoNewMedia 6.0, ca tara noastra nu va ratifica controversatul tratat anti-piraterie ACTA.

Ponta s-a declarat un impatimit al noilor tehnologii: "Daca intr-o dimineata cineva mi-ar fura tableta nu mi-as putea indeplini toate sarcinile de premier".

Premierul a spus ca Guvernul Romaniei nu va ratifica ACTA pana cand Parlamentul European nu va adopta modificari ce garanteaza viata privata, potrivit realitatea.net.

La scurt timp dupa investirea sa in functia de premier, Ponta si-a prezentat pozitia fata de ACTA. “Nu-l ratificam pana cand nu vor fi aduse in Parlamentul European modificari care sa asigure, asa cum este corect, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, dar nici sa nu atinga drepturile la viata privata. In momentul in care lasi furnizorii de Internet sa imi intre in adresa de e-mail, sa imi citeasca mesajele, asa ceva eu unul nu vreau sa mi se intample mie personal si atunci cu atat mai putin sa i se intample oricarui cetatean roman”, a spus la acea data Victor Ponta.

Afla ce prevede tratatul ACTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.