Romania functioneaza in prezent doar pe datorie. Tara noastra merge cu viteza mare spre indatorare totala, mai precis, cu 36.000 euro/minut.

Chiar daca statul taie din pensii 15% si din salariile bugetarilor 25%, ceea ce i-ar aduce o economie de circa doua miliarde de euro anul acesta, tot va trebui sa mai imprumute 5,2 miliarde de euro pentru a rezista pana in decembrie, potrivit Gandul.

Economistii atrag atentia ca, in scurt timp, s-ar putea intampla un adevarat dezastru: nimeni nu va mai vrea, sau nu va mai putea, sa ne imprumute.


In total, in 2010, Romania trebuie sa imprumute cel putin 13 miliarde de euro, atat pentru a acoperi deficitul bugetar, cheltuielile mai mari decat veniturile, cat si pentru a plati creditele mai vechi cu altele noi. Doar pentru a plati datoriile facute anii trecuti, in special in 2009, statul va trebui sa imprumute 4,5 miliarde de euro in 2010.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.