Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca, din punctul sau de vedere, este "exclusa" posibilitatea cresterii taxelor in acest an.

"Din punctul meu de vedere, este exclusa. In conditii normale - ceea ce inseamna ca Romania va ramane in zona de crestere economica definita de scrisoarea de intentie - nu vom avea nevoie sa majoram taxele si impozitele pana la sfarsitul anului. Nu avem nevoie sa facem aceste majorari, noi implementam programul", a declarat ministrul, conform NewsIn.

Intrebat ce va face Executivul daca sunt probleme in Parlament si daca transa urmatoare va intarzia dincolo de data preconizata in momentul de fata, Vladescu a spus ca se pot gasi solutii temporare. "Ramane de vazut, e vorba de o ajustare bugetara diferita de cea pe care am operat-o in acest moment. Putem sa taiem suplimentar de la cheltuieli materiale. De fapt e o decizie de a taia suplimentar de la cheltuieli materiale si este o presiune a dvs de a taia de la cheltuieli materiale... Exista solutii", a conchis el.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca, probabil, Romania va majora in viitor impozitele, dar pana atunci trebuie extinsa baza de impozitare.

Isarescu: Desi guvernul "a strans cureaua", taxele ar putea creste

"Daca nu am fi taiat cheltuielile, majorarea impozitelor nu era decat o solutie temporara si tot la taieri de cheltuieli ajungeam", a mentionat Isarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.