Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vrea sa salveze economia Romaniei cu ajutorul propriului minister, astfel, vine cu propria lista de taxe si impozite.

Berceanu vrea ca proprietarii de masini cu motoare mari sa dea, in cativa ani, pe impozite cat au dat pe autoturisme.

„La noi sunt atatea fate si atatia toparlani, care umbla, bine-mersi, cu Q7”, a declarat Berceanu.

Chiar daca se opune cresterii TVA sau a cotei unice, Berceanu spune ca are lista lui de taxe pe care le-ar mari. Sa creasca impozitul pe masini de lux ca "sa geama toti astia cu Q7", dupa cum declara oficialul. Este vorba despre supraimpozitarea masinilor cu o capacitate cilindrica de peste 1.999 cmc, scrie Evz. Totodata, ministrul transporturilor are in plan propunerea de a taxa a doua sau a treia proprietate si, in fine, sa fie impozitate terenurile agricole nelucrate.

Discutia cu ministrul vine dupa ce ieri presedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat un document conform caruia Guvernul vrea sa renunte la cota unica de 16% si sa o mareasca la 25%, in functie de anumite praguri, si in cazul salariilor si in cazul profiturilor firmelor, scrie Gandul.

Antonescu: Guvernul Boc-Udrea pregateste ingroparea fiscala a romanilor

In acelasi timp membrii Guvernului erau in mijlocul negocierilor cu delegatia FMI, prezenta la Bucuresti pentru a decide daca Romania va primi de la Fond transa a cincea a acordului, de peste 850 de milioane de euro, care va fi virata integral in conturile BNR. [FMI ne reevalueaza economia]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.