Persoanele juridice care vor sa-si innoiasca parcul auto ar putea primi in acest an pana la zece tichete valorice pentru cumpararea de masini noi, a declarat, marti, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

"Este pentru prima data cand in acest program pot veni si persoanele juridice. In acest caz, vrem sa propunem pana la 10 tichete valorice", a mentionat Borbely, citat de NewsIn.

El a adaugat ca ordinul pentru programul Rabla a fost deja semnat, insa, pentru demararea efectiva este nevoie de aprobarea bugetului national, iar apoi de stabilirea bugetului fondului de mediu si a sumei aferente pentru acest program in 2010.

"Dupa aprobarea bugetului national si a bugetului fondului de mediu, sper ca la 15 ianuarie va fi demarat programul. In prezent sunt 228 milioane lei, dar suma poate fi marita daca va exista cerere", a spus Borbely.

Un tichet valoric este de 3.800 lei, iar o persoana fizica poate da cel mult trei tichete pentru cumpararea unei masini noi.

Romanii au luat anul trecut numai 32.327 de masini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu,
aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.

Borbely a mai spus ca miercuri va trimite la Monitorul Oficial ordinul privind demararea programului Rabla pentru tractoare si a adaugat ca isi doreste rezolvarea cat mai rapida si a celorlalte trei proceduri de infringement pentru care exista scrisoare motivata.

"Am rezolvat procedurile privind taxa auto si cea privind masinile scoase din uz, iar saptamana viitoare vrem sa o rezolvam pe cea privind calitatea aerului", a spus Borbely, care a adaugat ca inca raman de rezolvat cele privind modificarea legii apelor, respectiv ariile protejate.

De asemenea, el a adaugat ca va acorda o mai mare atentie cheltuirii banilor din fondul de mediu unde exista aproximativ 2,3 miliarde lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.