Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, va discuta, luni si marti, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene, implementarea Pactului de Stabilitate si finantarea publica in 2006, informeaza un comunicat al Ministerului de Finante transmis luni agentiei NewsIn.

Vladescu participa la Bruxelles la reuniunea ministrilor de finante din UE, EcoFin, unde va avea intalniri bilaterale cu directori si comisari europeni. "Pe agenda reuniunii se afla subiecte legate de implementarea Pactului de Stabilitate, finantarile publice in 2006, adoptarea monedei euro de catre unele state recent integrate in UE", se arata in comunicatul Finantelor.

Consiliul EcoFin este una dintre cele mai vechi structuri europene si este format din ministri de finante sau ai economiei din statele membre. Deciziile Consiliului se iau numai cu majoritatea calificata si in consens sau cu acordul Parlamentului European, cu exceptia deciziilor de politica fiscala pentru care este nevoie de unanimitate.

Pactul de stabilitate promoveaza cooperarea regionala si ajuta, astfel, statele din Europa de Sud-Est sa se pregateasca pentru aderarea la UE. Pactul a creat in regiune o zona de comert liber si a sprijinit cooperarea transfrontaliera pentru edificarea unei infrastructuri regionale sau pentru combaterea criminalitatii organizate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.