Protestul angajatilor Oltchim a degenerat dupa ce acestia au intrat cu forta in birourile Oltchim companiei.

Constantin Roibu a demisionat miercuri din functiile de director general, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si membru al Consiliului de Administratie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii sefului OPSPI, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului combinatului chimic, scrie MEDIAFAX.

Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991, ocupand, de atunci, functii de director general, manager, administrator unic si presedinte al Consiliului de Administratie. El a fost inlocuit din functia de presedinte CA al Oltchim in luna septembrie a anului trecut.

Aproximativ 200 de salariati ai combinatului Oltchim au declansat miercuri dimineata un protest spontan, nemultumiti se situatia in care se afla combinatul, ca urmare a opririi tuturor instalatiilor, generata de sisterea energiei electrice neplatite, scrie realitatea.net.

Protestul a capatat o turnura violenta dupa ce angajatii au luat cu asalt sediul Oltchim. Este prima data cand protestatarii devin violenti si scandeaza "Hotii! Hotii!".

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca Guvernul cauta un investitor pentru Oltchim si a facut apel la angajatii companiei sa nu sperie investitorii, aratand ca ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Ramnicu Valcea pentru a discuta cu protestatarii.

Cei 3.400 de salariati ai companiei nu si-au primit nici salariile si nici bonurile de masa de doua luni. La ora actuala, datoria Oltchim catre AVAS si Electrica este de 1,8 miliarde lei.

"Combinatul nu a mai putut plati energia electrica, prin urmare a fost sistata livrarea si toate instalatiile sunt oprite", a declarat Mihai Diculoiu, presedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Acesta a mai spus ca actiunile de protest vor continua zilnic, pana cand Guvernul se va pune in practica masurile promise. Muncitorii au declarat ca vineri, atat ei, cat si colegii de la Valcea vor merge la Bucuresti si vor picheta in fata Guvernului, solicitand sa stea de vorba ca premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca doua companii din doua zone diferite sunt interesate de cumpararea Oltchim, a carei privatizare este prevazuta pentru luna septembrie, potrivit draftului scrisorii de intentie catre FMI.

"Ne speriasem la un moment dat ca nu vine nimeni, au venit doua companii din doua zone diferite ale lumii",
a spus primul ministru, la inceputul sedintei de guvern, citat de hotnews.ro.

Seful guvernului nu a oferit alte detalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.