Inca un "baiat destept" a fost inlaturat luni din randul celor care au profitat pana acum de tarife preferentiale pentru energie.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, aflat in insolventa, a desfiintat astazi contractul bilateral de furnizare de energie cu traderul Energy Holding, potrivit evz.ro.

Energy Holding este al doilea cel mai mare “baiat destept”, dupa Alpiq, primind o cantitate anuala de 2,5 TWh de energie de la Hidroelectrica. Energy Holding platea, in baza contractului bilateral cu Hidroelectrica pana in 2019, un pret de 130 de lei/MWh.

Reprezentantii Energy Holding au precizat ca analizeaza toate mijloacele legale prin care pot reactiona ca urmare a acestei decizii, anuntata marti de catre administratorul judiciar al Hidroelectrica - Euro Insol SPRL.

"Vom gestiona situatia creata si vom limita impactul deciziei Hidroelectrica asupra partenerilor nostri contractuali. In prezent, Energy Holding analizeaza toate mijloacele legale prin care poate reactiona ca urmare a acestei decizii", se arata intr-un comunicat al Energy Holding.

Ponta: Hidroelectrica revine in toamna curatata de probleme

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, aflata in insolventa, a denuntat vineri, 20 iulie, alte doua contracte incheiate de producatorul de electricitate, cu firmele Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, din analize rezultand ca acestea au generat, din 2006, pierderi de 850 de milioane de lei.

In aceeasi zi, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca pana la sfarsitul lunii iulie ar putea fi denuntate toate contractele Hidroelectrica incheiate cu "baietii destepti" si spera ca pana cel tarziu la inceputul trimestrului IV din acest an producatorul de electricitate sa iasa din insolventa.

Chitoiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Hidroelectrica a inregistrat o paguba de circa 4,5 miliarde lei, respectiv 1,2-1,3 miliarde euro din contractele bilaterale incheiate cu "baietii destepti", relateaza romanialibera.ro.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.