Hidroelectrica va reveni in toamna acestui an pe piata normala a energiei, curatata de problemele care impiedicau functionarea companiei, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a aratat ca masura luata la Hidroelectrica constituie unul dintre cele mai importante mesaje pentru "o viata economica neinfluentata politic" si va deschide procedurile pentru reforme structurale, precum vanzarea pachetelor de actiuni detinute de stat la societatile din energie.

"Masura care s-a luat va duce in aceasta toamna la revenirea pe piata normala a celui mai mare jucator din zona energiei, curatat de ceea ce il impiedica sa actioneze normal, si cred ca aceasta realizare va fi unul dintre cele mai importante mesaje pentru o viata economica sanatoasa neinfluentata politic si de alte interese si va deschide practic procedurile pentru refrormele structurale, punerea pe piata a pachetelor de actiuni de la societatile din energie si tot ceea ce ne-am angajat cu institutiile internationale, reforme structurale care au intarziat foarte mult si care afecteaza viata economica a Romaniei", le-a spus premierul reprezentantilor investitorilor, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit lui Ponta, situatia Hidroelectrica este un caz vechi de folosire a unor practici neconcurentiale si a unor practici de favorizare.

"Acest caz a fost ridicat autoritatilor romane si de FMI si de Comisia Europeana de foarte mult timp. A existat probabil intentia, dar niciodata nu a existat actiunea de a opri contractele bilaterale care au prejudiciat in ultima perioada, din 2010 incoace, cu peste un miliard de euro Hidroelectrica si, implicit, o piata concurentiala corecta", a aratat Ponta.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administratie. Consiliul si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" si al secetei din 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.