Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali, conform memorandumului cu FMI semnat de Guvernul Boc.

"Vom implementa ajustarea convenita de 5 procente a tarifelor reglementate (la electricitate - n.r.) pentru consumatorii casnici si industriali pana la 30 iunie", se arata in memorandumul de politici economice si financiare semnat de Guvern cu FMI, citat de MEDIAFAX.

Tarifele la electricitate si gaze platite de populatie sunt reglementate de ANRE din considerente de protectie sociala, dar Comisia Europeana si FMI au cerut Guvernului sa liberalizeze piata pentru a aduce preturile la nivelul din blocul comunitar.

In acelasi document care prevede scumpirea energiei electrice pana la sfarsitul lui iunie se mai precizeaza ca procesul de renuntare la tarifele reglementate la energie electrica va fi aplicat separat pentru consumatorii industriali si pentru cei casnici.

Franks: “Baietii destepti” din energie risca sa plateasca toti banii inapoi

Pentru consumatorii industriali, preturile reglementate vor incepe sa fie eliminate, in etape, din luna septembrie si vor fi complet eliminate pana la 31 decembrie 2013. Eliminarea preturilor reglementate pentru consumatorii casnici va incepe in 2013 si va fi incheiata pana in 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.