Guvernul a negociat cu FMI ca banii retinuti ilegal pensionarilor drept contributii de asigurari sociale de sanatate sa le fie restituiti in 16 transe, corespunzator celor 16 luni anterioare, din perioada 2011-aprilie 2012, in care pensionarii au fost obligati sa verse la buget aceste sume.

"Varianta discutata cu Fondul Monetar International este ca acesti bani sa nu fie restituiti cu totul deodata, ci corespunzator perioadei in care au fost achitati, respectiv in 16 transe", au declarat surse oficiale citate de MEDIAFAX.

In baza unei ordonante de urgenta adoptate in 2010, persoanelor cu pensii de peste 740 de lei li s-a retinut, de la 1 ianuarie 2011, o cota de 5,5% drept contributii de sanatate.

Sambata, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat ca pensionarii vor primi banii incepand cu luna iunie, fara sa mentioneze intervalul in care se vor face platile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.