Business 6 Mai 2012 10:00
FMI si Comisia Europeana au acceptat cresterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmand sa fie operata de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii retinuti incepand din aceeasi luna.

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie", a declarat Florin Georgescu, ministru desemnat pentru Finante, potrivit MEDIAFAX.

Ambele masuri privind personalul bugetar, pe de o parte, si pensionarii, pe de alta parte, in baza acestui acord cu organismele financiare internationale se vor reflecta intr-o lege, pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti.

Basescu: Atentie la deficitele asigurarilor de sanatate si pensii

Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma sa creasca cu 16%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.