Tinerii in varsta de pana la 35 de ani vor primi finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru infiintarea de microintreprinderi, dar trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit. Afla tot ce trebuie sa stii despre programul "10.000 de euro pentru tineri" pun in aplicare de Guvern.

  • Criteriile de selectare a proiectelor
Sunt sase criterii enumerate in anexa Hotararii de Guvern privind normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.


"Criteriile vizeaza domeniul de activitate al firmei, numarul de locuri de munca create, ponderea investitiilor, mediul rural sau urban unde se creeaza intreprinderea, potentialul creativ sau inovativ al planului de afaceri si schema de finantare solicitata, respectiv cofinantarea proiectului cu un credit bancar sau autofinantare", explica consilierul primului-ministru.

Punctajul maxim care se poate obtine este de 100 puncte, iar punctajul minim pentru accesarea programului este de 60 puncte. La punctaje egale va prevala numaru.

  • Care sunt proiectele cu cele mai mari sanse?

Proiectele vor fi selectate in conformitate cu criteriile stabilite in anexa HG-ului si in functie de punctajul obtinut la fiecare din cele 6 criterii.

De pilda, domeniul de activitate al "S.R.L. - D." determina nivelul punctajului obtinut, astfel:

- Productie - 20 puncte;
- Servicii - 15 puncte;
- Comert si alte activitati - 10 puncte.

Daca planul de afaceri conduce la crearea a cel putin doua noi locuri de munca permanente in cadrul microintreprinderii "S.R.L. - D.", atunci punctajul obtinut este de 10 puncte. Daca acest numar creste la 3 locuri de munca, punctajul este de 15 puncte, iar la cel putin 4 locuri de munca nou create, punctajul obtinut este de 20 de puncte.

Daca ponderea investitiilor in cheltuielile aferente planului de afaceri depaseste 80%, atunci se obtine punctajul maxim corespunzator acestui criteriu, de 20 de puncte. Daca ponderea investitiilor este intre 60% si 80%, aplicantul obtine 15 puncte, iar pentru investitii intre 40% si 60% punctajul obtinut este de 10%.

Citeste si:
Cîțu: S-a ajuns la o formă finală a ordonanței PNRR; ADR-urile -...
Cîțu: S-a ajuns la o formă...

Citeste integral despre cum poti intra in posesia a 10.000 de euro doar cu o o idee stralucita, pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.