Grupul american de presa Tribune, care cuprinde cotidiene ca Los Angeles Times si Chicago Tribune, se afla in pragul falimentului si ar putea sa apeleze la protectia legii, potrivit NewsIn

Dificultatile financiare vin, in special, din scaderea cu 19% a veniturilor obtinute din publicitate, iar Tribune lucreaza deja cu banca de afaceri Lazard pentru consiliere financiara si juridica.

Grupul a anuntat, in octombrie, o pierdere trimestriala de 124 de milioane de dolari, in conditiile in care vanzarile ziarelor din trustul Tribune au scazut cu doua procente. Luna urmatoare, agentia de observatie financiara Standard and Poor's estima ca Tribune nu va putea genera lichiditati nici din vanzarea activelor companiei, pentru a-si achita datoriile.

Tribune a fost cumparata, anul trecut, de magnatul imobiliar Sam Zell, care detine, printre altele, mai multe canale de televiziune si echipa de baseball Chicago Cubs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.