Romania este unul dintre statele cele mai afectate de consecintele crizei subprime, situatia macroeconomica deteriorandu-se rapid incepand cu august 2007, avertizeaza Fondul Monetar International.
Criza financiara internationala s-a transmis in Romania prin intermediul cursului de schimb, leul suferind o depreciere drastica la nivel nominal, se arata intr-un raport al FMI. „Leul s-a depreciat brusc in urma turbulentelor de pe pietele financiare, care au inceput in august 2007, dar cursul valutar s-a stabilizat din luna februarie 2008“, se spune in comunicatul FMI.

Organismul financiar international mentioneaza dublarea inflatiei anuale de la 3,8% in mai 2007, la 8,5% in mai anul curent, pe fondul majorarii preturilor in special la marfurile alimentare si energie. Romania ocupa locul 11, la egalitate cu Egiptul, intr-un top al celor mai vulnerabile 16 economii la socurile inflationiste, potrivit agentiei de evaluare Fitch Ratings.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.