Inalta curte de casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva pe termen de 29 de zile a judecatorului Ioan Lazar de la Tribunalul Arad si a unui complice de-al sau. Judecatorul Lazar, poreclit in Arad "Nelu pedeapsa maxima", pentru ca obisnuia sa dea intotdeauna pedepse maxime, se afla in arest pentru luare de mita.
Anchetatorii spun ca, desi salariul sau era mare, fiind judecator la Tribunalul Arad – Sectia Penala, cu grad profesional de judecator de Curte de Apel, Ioan Lazar a pretins 30.000 de euro (din care a primit numai 25.000 de euro) de la un denuntator. In calitatea sa de presedinte de complet de judecata, Lazar ar fi trebuit sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar penal. Cel care a dat banii este cercetat pentru inselaciune cu file cec. Cazul sau a fost solutionat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad cu solutia de neincepere a urmaririi penale.

Partea vatamata a facut plangere impotriva solutiei dispuse de Parchet, cauza fiind repartizata completului de judecata al carui presedinte era Lazar Ioan din cadrul Tribunalului Arad. Judecatorul Lazar a amanat de mai multe ori pronuntarea sentintei. Dupa ce a primit banii, in data de 29 mai, el s-a pronuntat in cauza dand o solutie favorabila celui ce-i daduse cei 25.000 de euro. Anchetatorii sustin ca judecatorul a pretins si a primit banii prin intermediul complicelui sau, Marius Traian Sabau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.